De opleiding Monteur Beveiligingsinstallaties (MBV) is een opleiding waarin u leert wat de werkzaamheden zijn van een monteur bij een elektronisch beveiligingsbedrijf. Deze opleiding is verplicht voor iedere medewerker, die aan een gecertificeerd alarmsysteem werkt of deze instelt.  Deze verplichting vloeit voort uit de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus (WPBR). Deze vakopleiding verzorgen wij zowel bij u binnen uw bedrijf of op verschillende locaties in het land als u niet in het bezit bent van een geschikte lesruimte. De basis voor deze opleiding bestaat uit 6 cursusdagen verdeeld over meerdere maanden, een theorie- en eventueel praktijkexamen.  De eisen voor deze opleiding kunt u HIER vinden. De examinering van deze opleiding wordt gedaan door het CIBV een Certificerings- en Exameninstelling, die valt onder de Raad van Accreditatie Door op deze link te drukken komt u op hun website waarop u de informatie kunt vinden. 

Wij geven in principe alleen de theorielessen en leggen u uit hoe u of uw medewerker(s) vrijstelling kunnen krijgen voor hun praktijkexamen. Mocht u of uw werknemer(s) hier niet voor in aanmerking komen, dan kunnen wij altijd in goed overleg met u kijken of wij hier een passende oplossing voor kunnen vinden. 

Mocht u zijn geslaagd voor deze opleiding, dan wordt u door ons automatisch aangemeld voor het vakbekwaamheidsregister van het CIBV voor de duur van 2 jaar. Na deze 2 jaar kunt u een opfriscursus bij ons volgen, waarna de inschrijving in dit kwaliteitsregister weer met 2 jaar verlengd wordt. Mocht u interesse hebben en meer informatie willen met betrekking tot kosten en opleidingsmogelijkheden, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

.

SBU:                      6 lesdagen + zelfstudie

 

Examens:               Theorie examen

Praktijkexamen bestaande uit het maken en programmeren van een inbraakalarmsysteem

                                   (alle examens worden door het CIBV afgenomen.)